Historiek

De naam Casier is al drie generaties lang met tuinaanleg verbonden. De grootvader van Filip, Gerard Casier, werkte al vanaf de jaren twintig in “den hof”. Hij legde tuinen aan, deed het onderhoud en snoeiwerk ervan, maar vooral het aanplanten van boomgaarden en het snoeien ervan waren zijn specialiteit.

Erik Casier begon als kind al te helpen met zijn vader. Halfweg de jaren 60 nam hij de zaak over en gaandeweg begon hij te werken met 3 personeelsleden. Erik hield zich bezig met aanleg en onderhoud van tuinen en met onderhoudswerken van groenzones rond fabrieken.

Filip Casier doorliep de tuinbouwschool in Roeselare en volgde daarna de opleiding tuinarchitectuur te Melle. Na zijn legerdienst begon hij in 1986 mee te helpen met zijn vader en in 1990 nam hij het bedrijf over. Het bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een kleine KMO met tien personeelsleden, van wie er zes tuinen aanleggen en vier vooral onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Een up-to-date en aangepast machinepark ondersteunt hen daarbij om zo efficiënt mogelijk de werken uit te voeren.